Je bekijkt nu Wat is jouw huidtype?

Wat is jouw huidtype?

Wist je dat huidtype en huidconditie 2 verschillende dingen zijn? Dat een huidtype al bepaald is, maar dat je aan je huidconditie heel wat kan doen? In dit artikel neem ik je even mee in de wondere wereld van jouw huid.

Heb ik een vette of droge huid?

Neem eens even een spiegel, ga in een goede belichting staan en bekijk je huid eens goed.
Of je een droge of vette huid kan je heel goed zien aan je poriestructuur. Als je hele groffe poriën ziet, dan heb je een vette huid. Zie je daarentegen bij geen poriën of zijn ze heel fijn? Dan is de kans groot dat je een droge huid hebt.
Soms heb je op je T-zone (voorhoofd en neus) groffe poriën en op de rest van je gelaat normale poriën, in dat geval heb je een gecombineerde huid.

Hoe zit dat dan met huidconditie?

Een huidconditie zijn de dingen die je OP je huid ziet. Bijvoorbeeld acné, rimpels, dehydratatie, schilfertjes, eczeem, pigmenten, ..
De conditie van je huid wordt bepaald door hoe jij met je huid omgaat. Dit zowel van binnen als van buiten.
Als je ziek ben (vanbinnen) ga je dat dus aan je huid zien, als je vaak in de zon komt (vanbuiten) ga je dat ook aan je huid zien.


Het goede nieuws hieraan is : je huidconditie kan je aanpakken met de juiste producten te gebruiken die jouw huid nodig heeft.
Maar, een verkeerd productgebruik kan je huidconditie dus ook verslechteren!

Okay, ik ben mee, wat kan ik doen?

Het hoofdingrediënt van onze producten is aloë vera. Wat heel bijzonder is, want normaal gesproken is dit water. Aloë vera werkt zuiverend en hydraterend (dehydratatie is ook een huidconditie!).
Zowel een droge als vette huid zal bij dehydratatie trekkerig gaan aanvoelen. En daar zit het probleem : elk huidprobleem begint met dehydratatie!
Bij gebruik van producten waar het hoofdingrediënt aloë vera is in plaats van water, zal ervoor zorgen dat andere ingrediënten veel sneller en veel beter worden opgenomen.
Zorg dus zéker voor producten op basis van aloë vera!


Geef een antwoord